AZ Havířov

Junioři prolomili prokletí nájezdů na domácím ledě proti Porubě

Josef Nudera | 11.10.2013

Souboj o první místo v tabulce sehrál Havířov na domácím ledě proti Porubě. První třetina nic zajímavého nenabídla, branky začaly padat ve druhé části. To nejprve Poruba velmi rychle vedla 2:0, ale Havířov dokázal do třetiny srovnat se soupeřem krok. Když ve třetí třetině, daly oba celky po jedné brance, musely zápas rozhodnout nájezdy. Zdůrazněme, že Havířov přišel o vedení 6 sekund před koncem! Nájezdy pak domácí zvládli a zásluhou Dominika Suchého berou z utkání dva body.

LJ - 7.kolo pá 11.10.19:45
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
4:3sn
(0:0, 2:2, 1:1 )
Branky a nahrávky: 35. Suchý (Diviš, Deutsch), 36. Vyčesaný (Matějek), 45. Matějek (Lenomar, Diviš), rozh. náj. Suchý – 23. Maček (Rataj), 27. Ryška (Král, Pasker), 60. Rataj. Rozhodčí: . Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 3:2, 4:3.
AZ Havířov: Slanina – Deutsch, Weisser, Flamík, Graca, Potočný, Gawlas - Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Wolek, Šesták
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Pobuta, R. Gola, Baca, Puškár, Bolek, Schwarz, Pšeja, Kaleta, Brnčal, Mišenko, Rataj, Maček D., Ryška, Holaň, Král, Havránek, Pasker
Havířov vstoupil do utkání velmi aktivně a už v 8 sekundě si připsal Caruk první střelu. Postupem času se ale hosté dostávali víc a víc dopředu. Ve 4. minutě netrefil jen o malý kousek branku Král. V 11. minutě se Maček dostal až před Slaninu, odkud zkoušel vystřelit bekhendem, ale nedal.

V první třetině jsme byli svědky mnoha trestů, ale Havířov ani Poruba nedokázala fauly potrestat. V 16. minutě předvedli pěknou souhru Havířovští. Suchý našel Diviše, který zatáhl puk do útočné třetiny a vrátil ho Kamilu Lenomarovi, který z dobré pozice trefil pouze Šrámka.

V 18. minutě se dostal ke dvojité dorážce Pasker, ale i zde byl úspěšnější brankář. I těsně před koncem třetiny musel zasahovat Slanina proti dvěma dorážkám Schwarze.

Ve 23. minutě se Poruba dokázala poprvé prosadit. V přesilové hře poslal Rataj přihrávku Davidu Mačkovi mezi kruhy, který už neměl problém Slaninu prostřelit – 0:1. Ve 27. minutě odskočila Poruba do dvoubrankového vedení. Filip Ryška vystřelil od modré čáry střelu švihem, a ta zapadla pod horní tyčku – 0:2.

Ve 35. minutě AZet snížil. Dominik Suchý zvolil na modré střelu, ta se odrazila od obránce a obloučkem zapadla za bezmocného Šrámka. Hostující brankář neměl šanci ani při další akci Havířovských. O minutu později vystřelil Tomáš Matějek, puk Šrámek vyrazil před sebe, kde puk trefil v jízdě nohu Michal Vyčesaného - 2:2.

Ve 45. minutě dokázal Havířov otočit zápas. Tomáš Matějek dokázal využít povedené souhry s Kamilem Lenomarem, který mu poslal puk na zadní tyčku, kde už nebyl problém puk dorazit – 3:2. Když už to vypadalo, že si AZet odnese z utkání 3 body, stalo se něco nečekaného. Slanina chybně rozehrál, puk poslal přímo na hůl Tomáši Ratajovi, který šest vteřin před koncem utkání vyrovnal – 3:3!

Zápas se dostal, jako už poněkolikáté, do nájezdů. V nich byl úspěšný pouze havířovský Dominik Suchý, který využil naznačení a zavěsil puk pod víko – 4:3.
Youtube