AZ Havířov

Junioři prohráli zápas s Porubou po špatném začátku druhé třetiny

Josef Nudera | 17.01.2014

V Havířově byl na programu šlágr kola Ligy juniorů mezi domácím AZ Havířov a hostujícím RT TORAX Poruba. Vedoucí celek tabulky vstoupil do utkání hůř a naši hráči se dostali do vedení po zásluze Michala Vyčesaného. Vedení ale nevydrželo Havířov moc dlouho. Na začátku druhé třetiny inkasovali v první minutě hned dvě branky a zápas se zlomil. V brance hostů chytal skvělý Šrámek a domácím se už nepodařilo zápas srovnat. Naopak Poruba přidala ještě jednu. Havířov v současné chvíli ztrácí na první Porubu už 9 bodů.

LJ - 25.kolo pá 17.1.18:30
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
1:3
(1:0, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Vyčesaný (Suchý, Potočný) – 21. Rataj (Mihal), 21. Pobuta, 26. Pobuta (Brnčál). Rozhodčí: Dobeš - Moravec, Laczko. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3.
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Šmíd, Graca, Potočný, Weisser - Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Taras, Staš, Křibík
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Pobuta, Baca, Puškár, Schwarz, Kaleta, Brnčál, Mišenko, Rataj, Kotas, D. Maček, Mihal, Ryška, Holáň, Král, Havránek
První velkou šanci si připsali domácí, když ohrozil Šrámka Daniel Graca. Hosté pak hnali do přečíslení, ale Cháňa skvěle obraně zasáhnul a puk jim vzal. V 9. minutě našel Dominik Suchý před brankou dobře postaveného Michala Vyčesaného, který pohotovou střelou trefil prostor mezi betony Šrámka – 1:0.

Ve 14. minutě využil Holaň chyby havířovské obrany, ale Gabler proti jeho střele na brankovišti zasáhnul. Dvě minuty před koncem se podařilo Jakubu Schwarzovi ujet ve vlastním oslabení, ale v koncovce podržel havířovské hráče Gabler!

To se mu podařilo i o chvilku později v podobné situaci.

Začátek druhé třetiny se Porubě povedl dokonale. Nejprve po 24 sekundách sjel ihned po buly před branku Tomáš Rataj a prostřelil Gablera mezi betony – 1:1.

O 29 vteřin později už favorit utkání vedl. Pavel Pobuta si vzal puk ve středním pásmu, ujel a prostřelil Gablera – 1:2. Ve 23. minutě mohl reagovat Suchý, ale svou šanci neproměnil. Ve 26. minutě nahodil puk na branku Pavel Pobuta a puk k překvapení všech prošel až za záda Gablera, který asi nic neviděl – 1:3. Tato pasáž rozhodla o utkání.

V polovině druhé třetině vychytal Gabler Keletu krásným semaforem. Ve 32. minutě skončil puk po dorážce Weissera těsně před brankovou čarou.

Ve 36. minutě trefil Matějek po velmi tvrdé střele tyčku Šrámkovy branky. Na začátku třetí periody se Suchý nacpal dobře na pravou tyčku, ale Šrámek hosty v tomto utkání skvěle držel. Havířov měl k dispozici spoustu přesilových her, ale ani jednu nedokázal využít.

V 52. minutě tečoval Mišenko střelu od modré a Gabler ji dokázal velmi těsně vyrazit na poslední chvíli mimo branku. Vyčesaný byl později u dvou velkých šancí, ale Šrámek dokonale zasáhnul. Hosté už neinkasovali a dokázali výhru udržet.

Po této výhře se Poruba na čele tabulky osamostatnila již o 9 bodů a míří směrem za baráží o extraligu.

Ohlasy k utkání


Jaromír Venglář (trenér HC AZ Havířov 2010): Měli jsme výborný vstup do utkání a dokázali jsme vyhrát první třetinu. Hráči pak pod dojmem vedení špatně vstoupili do druhé části, kde jsme inkasovali velmi rychle dva góly. My jsme se pak tlačili dopředu a snažili jsme se vyrovnat, ale hosty výborně podržel brankář, který předvedl skvělý výkon. My jsme nedali góly.


Petr Trojan (trenér RT TORAX Poruba): Zápas to byl z obou stran velmi bojovný a vyrovnaný. My jsme špatně nastoupili, ale otočili jsme utkání v jedné minutě na začátku druhé třetiny. Hráče jsme pak už nabádali, aby dokázali udržet dobrou obrannou hru a zápas dotáhli. Měli jsme v zápase příliš mnoho vyloučených a soupeř nás pak ve třetí třetině přehrával. V brance jsme ale měli výborného Šrámka a díky němu máme tři body doma.

Youtube