AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci rozstříleli Olomouc

Petr Miklas | 15.10.2015

Při utkání 10. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu jakoby na ledě bylo jen jedno mužstvo a to domácí AZ Havířov. AZ přestřílel svého soupeře 44:9 a vyhrál 7:0. Po dvou brankách dali Ernest Bochnak a Matěj Potočný, ten ještě přidal asistenci. Dva body za gól a asistenci mají Michal Janeček a Jan Bambula. Své první utkání s nulou má Michal Dufek.

ELMD - 10.kolo čt 15.10.17:15
AZ Havířov - HC Olomouc
7:0
(3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Potočný, 10. Žídek, 17. Bochnak (Bambula), 23. Bambula (Zíková, Revaj), 31. Bochnak (Revaj), 36. Potočný (Janeček, Grygar), 59. Janeček (Potočný, Grygar). Rozhodčí: Koliba – Mikler, Vančo-Minařík. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 63. Střely na branku: 44:9. Průběh utkání: 7:0.
AZ Havířov: Dufek – Hrček, Pavelek, Máca, Grygar, Zíková, Adámek, Čipera – Malysz, Žídek, Juhász, Pindel, Potočný, Janeček, Zíka, Revaj, Bochnak, Bambula, Tomeček, Del Favero.
HC Olomouc: Fajgl – Mader, Nekvapil, Klesla, Tichý, Hladiš, Skřivánek – Harabiš, Kalač, Kret, Smejkal, Palinek, Štefka, Vašenka, Pražan, Dvořák.

V první třetině nebyl k viděli bůhvíjak atraktivní hokej, ale i tak jsme byli svědky třech vstřelených branek. První z nich vstřelil v 6. minutě domácí Matěj Potočný, jenž při vlastním oslabení vystihl rozehrávku soupeře a perfektně provedeným bekhendovým blafákem nedal Fajglovi šanci. O čtyři minuty později obral protihráče o puk Jan Žídek a trefil se přesně mezi Fajglovy betony. I třetí branku dal domácí hráč, byl jím Ernest Bochnak, který také mířil mezi betony Fajgla. Olomouc domácího brankáře DufKa v podstatě neohrozila. Proto po první třetině vedl AZ 3:0.

Do druhé třetiny domácí vstoupili povedenou akcí, kterou zakončoval Jan Bambula. Ve 31. minutě už to bylo 5:0, když Ernest Bochnak skóroval při vlastním oslabení, Fajgl neměl šanci jeho ránu chytit. Ve 35. minutě zahrozil při vlastním oslabení olomoucký Vašenka, ale v dobré příležitosti netrefil branku. O půl minuty později udeřilo na druhé straně, stejnou přesilovku využil AZet zásluhou Matěje Potočného, který zakončil rychlou kombinaci přesnou střelou k tyči. Po dvou třetinách vedl Azet už 6:0.

Třetí třetina byla bohatá na vyloučení, ale už ne tolik na branky. Za zmínku stojí obrovská šance hostujícího Smejkala, jenž v 51. minutě střílel do odkryté branky, jenže Dufek se bleskově přesunul a šanci zhatil. Gólovou tečku za utkáním udělal v 59. minutě domácí Michal Janeček, jenž po Potočného akci zakončoval do odkryté branky.

Havířov tak zaslouženě zvítězil 7:0, Michal Dufek vychytal všechny pokusy hostí a připsal si první utkání s vychytaným čistým kontem.

Youtube