AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci měli v Olomouci převahu, nakonec ale těsně prohráli

Tomáš Vlček | 06.12.2015

K dalšímu zápasu nadstavbové skupiny E jeli mladší dorostenci AZetu do Olomouce. Domácí Kohouti si v první třetině vybudovali dvoubrankové vedení, které ale Havířov dvěma přesilovkovými brankami Petra Adámka srovnal. Na další gól domácích z poloviny utkání však už, i přes zřetelnou střeleckou převahu, nedokázal odpovědět, a tak zůstaly 3 body na Hané. Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek v Šumperku.

ELMD - 21.kolo ne 6.12.
HC Olomouc - AZ Havířov
3:2
(2:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Kořenek (Mader P.), 19. Kořenek, 28. Kořenek (Hladiš, Kalač) – 20. Adámek (Zíková, Revaj), 25. Adámek (Zíková, Bambula). Rozhodčí: Vaněk – Axman, Novotný. Vyloučení: 7:6, navíc Bambuůa (HAV) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 16:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
HC Olomouc: Machatý – Klesla, Mader D., Vohrabal, Hladiš, Bahounek, Tichý, Mader P. – Kalač, Harabiš, Kořenek (C), Vašenka, Dvořák, Štefka (A), Smejkal, Palinek, Skřivánek
AZ Havířov: Šembera – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca (A), Ševěček, Adámek, Čipera – Janeček, Del Favero, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász, Malysz, Zíka, Bambula (C), Přeček, Damps

Zápas začal mnoha nepřesnostmi na obou stranách, když hráči obou celků kazili spoustu přihrávek. To prolomil na jedné straně střelou Del Favero a na druhé Klesla. Pak hosté nabídli domácím přesilovky po vyloučeních Paveleka a Zíky. Tu první domácí prohospodařili, v té druhé měl obrovskou šanci Vašenka, který nedokázal dorazit volně ležící puk do odkryté brány. V té samé přesilovce však ještě domácí udeřili. Matěj Kořenek se obtočil kolem obránce a puk po jeho střele zapadl za levou tyč.

Chvíli na to se předvedl Machatý výborným rozklekem proti střele Juhásze. Pak se po vyloučení na obou stranách hrálo ve čtyřech, šance v této situaci nevyužili domácí Kořenek s Vašenkou, na druhé straně se střelou prezentoval Potočný. Postupně získali převahu spíše hosté, střely Tomečka, Bambuly a nájezd ze strany od Janečka však Machatý zlikvidoval. Na konci třetiny nabídl hostům přesilovku Daniel Mader, gól však v ní nejprve vsítili domácí. Matěj Kořenek ujel všem a nádherně provedeným blafákem nedal Šemberovi šanci.

To však nebylo vše z první třetiny. Hosté z Havířova nakonec také stihli tuto přesilovku využít, když střela Petra Adámka od modré zapadla přesně k tyčce.

Na začátku druhé třetiny měli Kohouti obrovskou šanci, Vašenka svou střelou trefil pouze tyč havířovské brány. Pak byl vyloučen Smejkal a AZ toho opět využil. Po úplně stejné kombinaci se znovu prosadil střelou od modré Petr Adámek. Na oba dva jeho góly mu nahrála Zíková.

Domácí hned kontrovali. K rychlé akci zavelel Kořenek, který vystřelil, jeho vyraženou střelu napálil znovu Hladiš a Hladišovu vyraženou střelu dostal za Šemberova záda opět Matěj Kořenek, který tímto gólem dovršil hattrick.

V této části utkání tahali za kratší konec Havířovští, držel je nad vodou hlavně Šembera. Pak se to ale otočilo, Janeček, Malysz a Bambula se připomněli Machatému dobrými střelami.

Na konci třetiny jeli dva na jednoho Vašenka se Štefkou, perfektní přihrávku Vašenky však Štefka napálil do tyče.

Ve třetí třetině měli hned na začátku přesilovku hosté, bylo to však pro ně spíš trápení. Za zmínku snad stojí jen šance Tomečka, který zblízka Machatého nepřekonal. Pak měli hosté výhodu dokonce čtyřminutové přesilovky po Skřivánkově faulu, ani ta však k trvalejšímu tlaku nevedla. Dalšími dobrými střelami od modré se jen připomněl Adámek.

Před koncem se ještě nechal vyloučit Petr Mader, výhodu však stažením Kořenka sebral hostům Tomeček. Na konci zápasu se dostal do šance ještě Revaj, i jeho střelu však Machatý vyrazil. Zápas tak skončil těsnou výhrou domácích Kohoutů 3:2.

Autor reportáže: Tomáš Pavlica, www.hc-olomouc.cz

Ohlasy k utkání


Pavel Sedlák (HC Olomouc): Dnešní zápas hodnotím dobře. Vyhrálo se, kluci odmakali a odvedli velmi dobrou práci, přečkali jsme i dlouhé oslabení. Za dnešní výkon jsem si tři body zasloužili. Klíčové bylo, že jsme ustáli oslabení ve třetí třetině. Bojovnost a nasazení dnes pro nás rozhodlo.


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Byl to vyrovnaný zápas, ale my se neustále trápíme v koncovce. Dnes se nám opět útočníci neprosadili a nejsme schopni pro to udělat maximum. Když jsme měli čtyřminutovou přesilovku, pořádně jsme v ní nevystřelili a lehce jsme ztráceli kotouče. Neudělali jsme pro vítězství maximum.

Youtube