AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Pohodlné vítězství Azetu nad Olomoucí dirigoval čtyřbrankový Juhász!

David Motloch | 03.01.2016

H A V Í Ř O V - 26. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu znamenalo pro mladé havířovské hráče domácí souboj s Olomoucí. Hokejisté AZetu nakonec doma uhájili všechny body, když si za vítězstvím šli již od první třetiny. V té si nejen, že vypracovali dvoubrankový náskok, ale v průběhu zápasu jej dokázali ještě navýšit. Svěřenci trenéra Potěšila dokráčeli k vítězství především díky čtyřem brankám Lukáše Juhásze. Konečný stav svítil na světelné tabuli po výsledku 5:2 pro Havířov. Další bitvu sehraje MDO ve čtvrtek 7.1. doma se Šumperkem.

ELMD - 26.kolo ne 3.1.13:15
AZ Havířov - HC Olomouc
5:2
(2:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Bambula (Pavelek), 11. Juhász (Del Favero), 36. Juhász (Del Favero), 39. Juhász (Potočný), 59. Juhász (Bambula) – 21. Kalač (Kořenek), 43. Kořenek (TS). Rozhodčí: Šutara – Barteček, Marek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 39:13. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
AZ Havířov: Dufek – Pavelek, Grygar, Macurák, Máca, Ševěček, Hrček, Čipera – Juhász, Del Favero, Pindel, Janeček, Damps, Revaj, Zíka, Bambula, Tomeček, Potočný
HC Olomouc: Machatý – Hladiš, Dupal, Mader P., Klesla, Mader D., Vosátko – Štefka, Smejkal, Skřivánek, Kořenek, Kalač, Dvořák, Vašenka, Janíček

Lepší start do utkání si připsali domácí hokejisté Havířova, kteří se také jako první dostali v zápase do vedení. O úvodní branku duelu se v 10. minutě postaral střílející Jan Bambula, který dokázal proměnit přesnou přihrávku Pavelka zpoza branky střelou z první.

Aby toho nebylo málo, následovala hned další slepená branka, a to do stejné sítě. Ani ne minutu po úvodní trefě zasunoval kotouč do klece Olomouce Lukáš Juhász, který využil tak trochu zmatené obrany hostů a po rychlé orientaci před brankou umisťoval kotouč do branky bezmocného brankáře Machatého.

V první třetině již více branek nepadlo, avšak skóre se muselo měnit hned po hvizdu sudího na začátku druhé části. Již po 30 vteřinách po úvodním buly se totiž prosazoval David Kalač, který slavil úspěch se svou střelou švihem přesně nad beton brankáře Dufka. Ten nakonec marně natahoval i svou lapačku.

Domácí ale další potíže nedovolili. V poslední pětiminutovce prostřední části navíc udeřili hned dvakrát. Poprvé se se tak stalo ve 36. minutě, kdy se přímo před branku dostal útočník Lukáš Juhász, kterému v zakončení nakonec nezabránil ani faulující obránce Olomouce. Sudí tak ruku zvedal nad hlavu zbytečně, signalizovaný trest se ukládat nemusel.

Ve 39. minutě navyšovali Havířovští svůj náskok již na tříbrankový, když se jim podařilo využít přesilovkou situaci. Postaral se o ni hattrick završující Lukáš Juhász, který po přesné křižné přihrávce od svého spoluhráče zakončoval takřka do prázdné branky.

Olomoučtí se sice snažili o zdramatizování zápasu a ve třetí třetině se jim do sice povedlo, když bylo ve 43. minutě po faulu havířovského hokejisty nařízeno trestné střílení. To aktér Matěj Kořenek proměnil se vší bravurou, když svou ránu švihem umístil přesně k levé tyči bezmocného brankáře Dufka.

To bylo ale z pohledu hostí vše. Závěrečnou branku na 5:2 si v poslední minutě zápasu připisoval Lukáš Juhász, který trestal soupeře a jeho hru v šesti. Havířovskému útočníkovi tak hattrick nakonec nestačil, navrch ještě přidal čtvrtou branku. Finální výsledek zápasu tedy zní - 5:2 pro Havířov.

Youtube