AZ Havířov

Junioři nezvládli zápas v Hodoníně

Petr Blakala | 13.10.2013

Junioři Azetu zajížděli v neděli do Hodonína, kde sehráli zápas se zdejšími mladými Drtiči. První třetina tohoto klání byla vcelku vyrovnaná, ale do vedení šli domácí. V dalším průběhu Hodonínští mnohem lépe využívali své šance, zatímco hráči Havířova se dokázali gólově prosadit už jen jednou. Z jihu Moravy tak nakonec odjíždějí s porážkou 2:7. Další utkání odehrají junioři AZetu v pátek 18. 10. od 19:45 v K&K Pneu Aréně s Warrior Brno.

LJ - 8.kolo ne 13.10.15:20
SHK Hodonín - AZ Havířov
7:2
(2:1, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Flora (Charvát), 14. Prčík (Tomi, Černohous), 21. Flora (Polesný), 29. Šála (Kulyk, Kučera), 42. Tomi (Kulyk), 45. Strapina (Prčík, Černohous), 60. Prčík (Flora, Polesný) – 13. Graca, 43. Suchý. Rozhodčí: Netopil - Kucián, Kučera. Vyloučení: 3:6, navíc Matějek (HAV) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 147. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 7:2.
SHK Hodonín: Zollpriester – Vanek, Polesný, Sedlák, Kulyk, Frolek, Strapina - Fojtík, Flora, Charvát - Křivánek, Janota, Kučera - Prčík, Černohous, Tomi - Výmola, Šála, Kukliš
AZ Havířov: Slanina (29. Gabler) – Jaroch, Weisser, Flamík, Graca, Gawlas, Potočný - Lenomar, Caruk, Matějek, Suchý, Diviš, Synek, Bednář, Vyčesaný

Na hodonínském stadionu se očekávala velká ofenzivní bitva v přímém souboji o první místo v tabulce. Již úvodní třetina ukázala, že tento zápas nebude nijak zvlášť svázaný taktikou. Vstoupili do něj lépe hosté, po prvním oťukávání se dostal po chybě domácí obrany do vynikající střelecké příležitosti Synek, když bez přípravy pálil z prostoru mezi kruhy, ale tato rána mu vůbec nesedla a minula Zollpriesterovu levou tyč.

I přes aktivnější vstup AZetu do třetiny rozvlnili síť poprvé domácí. Charvát ukázal hokejovou vyspělost, když se neukvapili v situaci dva na dva a v klidu si počkal na Pavla Floru sjíždějícího z druhé vlny, který napálil kotouč pod horní tyčku. O čtyři minuty později bylo srovnáno zásluhou Daniela Gracy. Ten nastřelil puk ještě před modrou čarou do pásma a sám si odražený kotouč před Zollpriesterem doklepnul za brankovou čáru. Prakticky okamžitě si však Drtiči vzali vedení zpět, když z akce kapitána Tomiho těžil jeho kolega z útoku Jan Prčík. O vzrušení se pak do první sirény postarali pouze hostující Matějka s Kulykem, po jejich střetu se totiž hodonínský obránce jen těžce zvedal z ledu.

Několik málo vteřin po úvodním buly druhé periody hodonínští odskočili na rozdíl dvou branek. Podruhé v zápase se radoval Pavel Flora, jehož střela se zastavila až v Slaninově síti. Zhruba v polovině druhé třetiny to bylo pro svěřence trenérského dua Prčík-Krupica ještě veselejší. Kučera šťastně sklepnul Kulykovo nahození pro Davida Šálu., který pohotově z ostrého úhlu našel skulinku mezi havířovského gólmana a vyhnal hostující jedničku z branky. Na jeho místo se postavil Erik Gabler.

Oranjes však stále bušili na havířovská vrata, Fojtík se o tři minuty později agilně obtočil kolem Gablerovy klece, nová tvář v brance AZetu však vytěsnila jeho pokus ramenem. V pětatřicáté minutě se ještě dostal do obrovské šance Janota, ke kterému se dostal vyražený kotouč, hodonínský útočník si však na brankovišti nepočínal chladnokrevně, čehož využil Gabler k perfektnímu zákroku. Po čtyřiceti minutách svítil ke spokojenosti hodonínských příznivců na ukazateli stav 4:1.

Stejně jako v předchozí části hry byl i vstup do té třetí velmi divoký. Již po minutě hry proměnil nabídnutou přesilovku pět na tři v gól Jakub Tomi, když se parádně opřel do přihrávky obránce Kulyka na modré čáře. Následně se po nedorozumění hodonínské obrany dostal ke kotouči Dominik Suchý, který měl spoustu času na pohledné zakončení do levé šibenice Zollpriesterovy svatyně.

Naděje Slezanů na jakýkoliv bodový zisk zhatil Luboš Strapina, jehož přízemní přesilovková rána zapadla přesně k tyči. A když se podruhé v utkání prosadil i benjamínek kabiny Drtičů Jan Prčík perfektní bekhendovou kličkou do proti pohybu Gablera, mohli hodonínští junioři slavit nejen zisk tří bodů, ale i posun v průběžné tabulce skupiny Východ na první místo.

Ohlasy k utkání


Jan Prčík (trenér SHK Hodonín): Přijel tabulkově silný soupeř, takže jsme se na něj náležitě připravili a povolali jsme si kluky z A-týmu, kteří věkově patří do této kategorie. První třetinu to byla oťukávaná, ale už v ní bylo vidět, že to bude velmi těžký zápas. Bylo štěstí, že jsme odskočili ve druhé třetině na rozdíl tří branek a pak jsme tento výsledek udržovali. Podle výsledku to může vypadat na jednoduché utkání, ale tak to určitě nebylo. Musím vyzdvihnout celek Havířova, který zápas za žádného stavu nezabalil.


Jaromír Venglář (trenér AZ Havířov): Domácí mají velice dobré mužstvo. Jsou to vysocí a silní hráči na kotouči, navíc je dnes podržel opravdu výborný gólman. Dnes nás domácí předčili naprosto ve všem, myslím, že rozhodla druhá třetina. Prakticky okamžitě šli do vedení a přehrávali nás, to se potom zápas otáčí těžko.

Youtube