AZ Havířov

Juniorka měla pomalejší rozjezd, ale nakonec smetla Hodonín 7:1

Tomáš Vlček | 26.01.2014

Po dvou venkovních zápasech se v neděli po poledni představila opět doma havířovská juniorka. Soupeřem jí byl celek SHK, který šel na začátku druhé třetiny v přesilovce do vedení. AZeťáci se v duelu rozjížděli pomaleji, ale přeci jen stihli do druhé přestávky strhnout vedení na svou stranu. Ve třetí části zápasu však už to byl na ledě havířovský útočný koncert, jehož výsledkem bylo dalších pět branek a nakonec i jasná výhra 7:1. Další utkání sehraje AZ až po reprezentační přestávce 14. února doma s H. Králové.

LJ - 28.kolo ne 26.1.13:30
AZ Havířov - SHK Hodonín
7:1
(0:0, 2:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 35. Synek (Caruk, Weisser), 37. Taras (Synek), 43. Suchý (TS), 44. Křibík (V. Potočný), 48. Matějek (Diviš), 54. Vyčesaný, 54. Diviš (Weisser, Gawlas) – 23. Černouhous (Charvát). Rozhodčí: Jeřábek – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 237. Průběh utkání: 0:1, 7:1.
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Weisser "C", J. Potočný, V. Potočný, Staš – Křibík, Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Taras
SHK Hodonín: Šlapák (Zollpriester) – Kukliš, Frolek, Prčík, Vanek, Výmola – Charvát, Hložánek, Duchoslav, Tomi "C", Sedlák, Šála, Černohous, Čavoj, Dufek
Už ve 4. minutě se mohli prosadit hosté. Zmatky před havířovskou brankou, ale Charvát nevyužil ani po dvou pokusech. Potom se hrál hokej, ve kterém jsme viděli několik šancí na obou stranách. V obrovské příležitosti byl v 9. minutě Dominik Suchý, ale jeho střela z kruhu skončila v lapačce Šlapáka, který vytáhl ukázkový semafor.

Havířov ani Hodonín pak nedokázal využít přesilovou hru. Na konci první periody hráli domácí dokonce v početní výhodě o dva muže na ledě, ale ani zde se nepodařilo brankáře Šlapáka překonat. Naopak to byli hosté, kteří nenápadně zahrozili. Erik Gabler vyjel pro vyhozený puk a odstřelil ho přímo do dojíždějícího Charváta, od kterého se puk odrazil a letěl kousek vedle levé tyčky.

Na začátku druhé třetiny hrál AZ oslabení a toho dokázali Drtiči využít. Ve 23. minutě poslal Charvát přesnou přihrávku Vítu Černohousovi na vrchol kruhu, odkud vypálil bez přípravy do horního růžku – 0:1.

Ve 31. minutě se do velké šance dostal Suchý, ale jeho pokud před brankou skončil na pravé tyčce. Ve 34. minutě poslal Synek přesnou přihrávku před branku, kde stál Caruk, ale Šlapák se famózně přesunul.

V 35. minutě si pozice oba hráči vyměnili a jednalo se o první úspěšnou akci Havířova. Caruk poslal puk na zadní tyčku připravenému Dominiku Synkovi a ten puk dostal za záda hodonínského brankáře – 1:1. Ve 37. minutě se podařilo Havířovu otočit vývoj utkání. Dominik Synek nejprve pálil do betonu připraveného Šlapáka, ale ten odrazil puk přímo na hůl Dominika Tarase, který se trefil někde mezi betony rozhozeného brankáře – 2:1.

Ve 43. minutě dostal Havířov možnost trestného střílení, čehož využil Dominik Suchý naprosto dokonale. Puk zavěsil po naznačení pod horní tyčku – 3:1. Nedlouho na to, o minutu později odskočil Havířov už do tříbrankového vedení. To vystřelil velmi přesnou střelu Jan Křibík - 4:1.

Ve 48. minutě byli diváci svědky nádherné hokejové akce. Diviš poslal z rohu útočné třetiny puk před branku Tomáši Matějkovi, který se prosadil bekhendovou střelou z otočky – 5:1. Hosté se pak dostali do několika velkých šancí, ale ani Duchoslav, ani Tomi své velké šance neproměnili.

V 54. minutě se dokázal individuálně prosadit Michal Vyčesaný, který projel mezi několika obránci a puk zasunul pod tělo ležícího brankáře – 6:1.

Na konci 54. minuty se Havířov prosadil ještě jednou. Weisser nastřelil puk na brankáře, ten se odrazil a před brankou se nejlépe zorientoval Jan Diviš, který zvýšil na konečných 7:1! Hosté se ale nevzdali a chtěli přidat aspoň další branku. To by ale Tomi musel trefit úplně prázdnou branku.

Hodonín měl v týmu tři starší dorostence a do poloviny utkání nezanechal špatný dojem. Havířov zápas vyhrál především povedenou třetí třetinou.

Ohlasy k utkání


Jaromír Venglář (trenér AZ Havířov): Dnešní zápas jsme chtěli vyhrát. V posledních utkáních jsme dali navíc i málo branek. Jsem rád, že jsme se především ve třetí třetině prosadili a zlomili to. Ve venkovních zápasech jsme měli velké množství šancí, ale produktivita byla špatná. Hráči dnes chtěli vyhrát a zápas jsme odehráli dobře.


Jan Prčík (trenér SHK Hodonín): Do Havířova jsme přijeli v oslabené sestavě, jelikož máme menší marodku. Vedli jsme 1:0, pak jsme ale inkasovali dvě branky. Do třetí třetiny jsme chtěli jít s tím, že s výsledkem něco uděláme a potrápíme domácí celek. Nechtěl bych se vyjadřovat k rozhodčím. Na začátku byl sporný moment, kdy nás pustil do tří a pak to trestné střílení. Byl to sporný moment, rozhodčí to viděl tak, že náš brankář hodil hokejku, i když mu byla pravděpodobně vykopnuta našim hráčem. I tak jsme ale neměli přestat hrát, nahromadili jsme hrubky. Prohrát třetí třetinu 5:0 kazí dojem z utkání, jelikož jsme tady nepodali špatný výkon. A na závěr bych chtěl pogratulovat Havířovu ke třem bodům, dnes hráli lépe a výhru si zasloužili.

Youtube