AZ Havířov

Junioři zakončili sezonu těsnou porážkou s Hodonínem

Josef Nudera | 15.03.2014

V sobotu odehráli poslední domácí utkání letošní sezony i junioři. Na domácím ledě hostili Hodonín. První třetina nabídla šest branek a vývoj skóre jako na houpačce. Zbylé dvě třetiny už tak bohaté nebyly. Drtiči se nakonec radovali z těsné výhry 4:3, když rozhodli o svém vítězství na začátku druhé třetiny. Junioři se loučí se sezonou celkovým třetím místem v tabulce, s čímž mohou být spokojeni.

LJ - 38.kolo so 15.3.12:00
AZ Havířov - SHK Hodonín
3:4
(3:3, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Lenomar (Synek), 4. Diviš (Weisser), 20. Diviš (Weisser) – 3. Dufek (Černohous), 10. Ling (Charvát), 16. Kukliš (Polesný, Charvát), 23. Charvát (Polesný). Rozhodčí: Fidler - Novák, Laczko. Vyloučení: 5:4 (navíc Weisser, Suchý (oba HAV) 10 min. OT). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 109. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Weisser, J. Potočný, V. Potočný, Křibík, Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Šmíd, Staš
SHK Hodonín: Luner – Kukliš, Charvát, Ling, Maršálek, Polesný, Frolek, Prčík, Helísek, Rauš, Buřič, Janota, Černohous, Dufek, Výmola
Na juniory čekal poslední zápas letošní sezony. Ani Havířov, ani Hodonín, totiž nevybojovali postup do baráže o extraligu, když všem utekla, letos suveréni Poruba. I přesto jsme viděli zajímavé utkání, AZet nakonec vybojoval třetí místo.

Už ve 3. minutě se poprvé měnilo skóre. Dobrý pas do útočného pásma dostal Aleš Dufek, který trefil střelou švihem, první střelou Hodonína v utkání, prostor nad ramenem Gablera – 0:1. Havířov na vyrovnání, ale dlouho nečekal. O 44 vteřin později se dostal k odraženému puku před brankou Kamil Lenomar a trefil se ideálně pod horní tyčku – 1:1.

Ve 4. minutě už domácí vedli. Adam Weisser prověřil Lunera, který puk vyrazil pouze před sebe, kde stál volný Jan Diviš a přesnou střelou překonal už rozhozeného brankáře Drtičů – 2:1.

V 10. minutě se mohli Hodonínští radovat z vyrovnání. Ondřej Ling nejprve trefil beton Gablera, ale z následné dorážky puk docpal až za brankovou čáru – 2:2. Po této brance se dostal do ideální pozice Rauš, ale neuspěl, stejně jako na druhé straně Synek.

Na začátku 16. minuty strhli Drtiči vedení na svou stranu. Přesilovou hru využil střelou od modré čáry Klaudisus Kukliš - 2:3. Havířov, ale dokázal ještě na konci třetiny srovnat. Po přesilovkovém tlaku se puk několikrát odrážel před brankou, až nakonec dokázal Weisser najít hůl Jana Diviše, který puk procedil mezi betony Lunera – 3:3.

Hodonínu se povedl výborně vstup do druhé třetiny. Už ve 23. minutě se dostal zpátky do vedení. Osudná se stala chyba po vhazování, kdy zůstal mezi kruhy nikým nehlídaný Matěj Charvát, který se trefil do horní části branky – 3:4.

V prostřední části této třetiny se navíc do dvou náznaků šancí dostal Diviš, ale Luner dokázal vše ustát. V této periodě nám také výrazně ubylo velkých šancí. Ve 39. minutě se dostal do dobré pozice Lenomar, ale Luner jeho pokus vyrazil za branku.

Na začátku třetí třetiny se do přečíslení dostal Matějek s Divišem, ale Diviš nakonec trefil pouze brankáře Lunera. V 52. minutě měl na hokejce Matějek poměrně zajímavou šanci, ale po naznačení na střed, nedokázal přehodit beton Lunera u levé tyče.

V 54. minutě mohl Hodonín přidat pátou branku, ale svou velkou šanci nevyužil. Nejprve skvěle zasáhl vypíchnutím Gabler proti najíždějícímu Dufkovi, následně se puk dostal k volnému Charvátovi, který pouze orazítkoval horní tyčku!

V závěru utkání to ještě Havířov zkusil v šesti, ale ani po tomto tahu se vyrovnat nepodařilo.

Junioři se rozloučili se sezonou konečným třetím místem v tabulce, což mohou brát jako povedený výsledek. Na článek, který bude hodnotit celou juniorskou soutěž, se ještě můžete těšit na našem webu. V něm navíc naleznete i rozhovor s hlavním trenérem Jaromírem Venglářem.

Ohlasy k utkání


Jaromír Venglář (trenér AZ Havířov): Je škoda, že jsme zakončili sezonu těsnou porážkou. Hodonín byl asi o tu branku lepší a především produktivnější. Myslím si, že to byl takový remízový zápas, ale svůj díl na prohře má i naše nedisciplinovanost. Sezona byla z naší strany solidní.


Jan Prčík (trenér SHK Hodonín): K tomuto zápasu jsme vyjeli s lepenou sestavou kvůli zranění, měli jsme tady pět starších dorostenců. Chtěli jsme dohrát sezonu se ctí, jelikož si myslím, že by se měla každá soutěž dohrávat naplno. První třetina byla divoká, padlo hodně branek. Dostali jsme se do vedení, ale rychle jsme o něj přišli. Hráče jsme pak nabádali k jiné taktice. Třetí třetina byla o bojovnosti, bylo vidět, že ani Havířov nechce zakončit sezonu porážkou.

Youtube