AZ Havířov

Junioři nedokázali vstřelit Drtičům ani jednu branku

Josef Nudera | 28.02.2014

Junioři odjížděli v pátek na led Drtičů z Hodonína. Zápas začal pro AZet velmi špatně a už po 30 vteřinách hry prohrával 0:1. Tato branka nakonec rozhodla o celém utkání. Hodonín si vypracoval více vyložených brankových příležitostí, ale skóre se už neměnilo. Jelikož se Havířovu dnes v tomto zápase brankově nedařilo odjel poražen 0:1.

LJ - 33.kolo pá 28.2.
SHK Hodonín - AZ Havířov
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Tomi. Rozhodčí: Coufal – Bernard, Šustr. Vyloučení: 7:5 (navíc Černohous (HOD) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Průběh utkání: 1:0.
SHK Hodonín: Luner – Polesný, Kukliš, Výmola, Sedlák, Frolek, Prčík – Tomi, Buřič, Rauš, Janota, Kučera, Černohous, Hložánek, Maršálek, Dufek, Ling
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Weisser, Potočný, Jaroch, Křibík, Vyčesaný, Lenomar, Diviš, Synek, Suchý, Staš

Páteční utkání nadstavbové části Ligy juniorů začalo zostra, hned po půl minutě hry se dokázal obtočit s kotoučem na holi zpoza branky hodonínský Jakub Tomi a ukázkově zasunul kotouč mezi betony havířovského brankáře. Kdo by po takovém nástupu mohl jen tušit, že tato branka bude první a poslední v průběhu zápasu. Do přestávky měl dvě vynikající brankové příležitosti útočník AZetu Jan Diviš. V té první ujel zkoprnělé obraně Drtičů do samostatného úniku, jenže jeho pokus k levé tyči dokázal Luner zlikvidovat vyrážečkou. O sedm minut později se dostal stejný hráč ještě ke střele z mezikruží po hrubce domácí obrany, jeho pokus však mířil pouze doprostřed brány.

Druhá dvacetiminutovka se vyznačovala zejména nepřesnostmi v kombinaci obou celků, byla často přerušována a navíc brankových příležitostí bylo jako šafránu. Útočnou snahou oplývali zejména hostující hokejisté, při přesilové hře se dostal do slibné šance Jaroch, jeho šikovná teč proletěla jen kousek nad Lunerovým břevnem. Jako smolař zápasu by se dal bez okolků nazvat havířovský Jan Diviš, jelikož nedokázal využít dvě tutovky v úvodní třetině a v té druhé navíc orazítkoval pravou tyč hodonínské brány střelbou z levého kruhu. Do přestávky toho oba týmy již příliš nestihly, do kabin si tak Jihomoravané odnášeli těsné vedení o jedinou branku.

Po druhé přestávce se toho kromě hostující přesilové hry mnoho podstatného neudálo, to závěrečná desetiminutovka utkání přinesla mnoho zajímavého před brankami obou táborů. Nejprve se zaskvěl výborně chytající hodonínský brankář, když se po tvrdém projektilu od modré čáry stačil přesunout k pravé tyči a vychytal tak dorážejícího Lenomara. Po následném vyloučení hostujícího Jarocha se hodonínským podařilo vytěžit obrovský tlak, Buřič se obratně otočil s kotoučem mezi kruhy a vypálil. Ukázalo se, že havířovský brankář Gabler si dobře postavil tyče, jelikož pokus domácího útočníka skončil na jeho pravé tyči. V závěru utkání mohli Suchý s Křibíkem poslat zápas do samostatných nájezdů, jenže to by museli zužitkovat přečíslení dva na jednoho ve vlastním oslabení. Závěr střetnutí si Drtiči pohlídali výborně takticky, navíc se dvě minuty před koncem nechal školácky vyloučit Vyčesaný, tudíž tři body zůstali na hodonínském ledě.

Ohlasy k utkání


Jan Prčík (SHK Hodonín):
Jsem rád, že si kluci po delší době sáhli na vítězství.Myslím, že jsme dokázali dobře eliminovat tlak hostů z úvodu utkání. Ve druhé třetině jsme výrazně polevili v tempu, navíc jsme měli spoustu vyloučených hráčů. Kluky jsme nabádali ve druhé přestávce, aby si na tu disciplínu dávali pozor, jenže opět přišly další zbytečné fauly. Zároveň musím říct, že se mi výkon rozhodčího v dnešním zápase vůbec nelíbil. Jsem rád, že Ondřej Luner dokázal v dnešním zápase udržet čisté konto, protože si to za své předchozí výkony opravdu zaslouží.


Jaromír Venglář (AZ Havířov):
Dnešní utkání rozhodla hned úvodní minuta zápasu, od té doby žádný gól nepadl i přes našich deset tisíc šancí, které jsme od té doby měli. Když kluci nevyužijí takovéhle šance a k tomu nespočet přesilových her, nikdy nemohou vyhrát. Dnes jsme byli zkrátka svědky obrovského sportovního zmaru v našem podání.

Youtube